Ətli Ərzurum şorbası

Ərzaqlar: 

1 armudu st. yumru düyü
200 qr. yağsız qiymə
5-6 su st. qaynar su və ya bulyon 
0,5 st. bitki yağı
1 orta boy soğan 
Duz, istiot, quru nanə
2 dolu x.q. un
1 su st. qatıq 
1 yumurta
Hazırlanması:
Qazana düyünü və 2 armudu st. su töküb düyü suyunu çəkənəcən bişirin. 

Qiyməyə duz və istiot əlavə edib yoğurun. Sonra noxud böyüklükdə küftələr hazırlayın. Bu küftələri un səpilmiş qaba tökərək qabı silkələyib hamısının una bulanmasına çalışın. 

Düyünün olduğu qazana 5-6 st. qaynar su və küftələri əlavə edib küftələr yumşalanadək bişirin. 

Bir qabda un, qatıq və yumurtanı çalın. Bu qarışığı şorbanı qarışdıraraq nazik axınla qazana əlavə edin. 

Bir tavada xırda doğranmış soğanı bitki yağında qovurun. Quru nanə əlavə edib qarışdırın və şorbaya əlavə edin. Qarışdıraraq bişirin, sonda duz əlavə edib ocaqdan götürün. 


  • Zamanın axarında
  • Hüzur iqlimi
  • Təhlil
  • Mənəviyyat
  • "Bizimaile.az"

Qadın və iş

Qadın, nəslin meydana gəlməsində və təhsilində ilk müəllimdir. Ümmətin gələcəyi və gedişatı qadına bağlıdır. Qadın ümmətin yarısıdır

Günün ayəsİ

  • "Zərrə ağırlığında yaxşı əməllər edən görəcək. Zərrə ağırlığında pis əməllər edən görəcək."
    Zəlzələ surəsi, 7-8-ci ayələr

Günün hədİSİ

  • Elmlə din əkizdirlər. Əgər bunlar bir-birindən ayrı düşsə cəmiyyət yanıb məhv olar.
    Məhəmməd Peyğəmbər(s)