Kəsmikli pendirli xaçapuri

Ərzaqlar:

Ərzaqların ölçüsü istəyə uyğun götürülür.

Un

Duz

Maya

Su

İçlik üçün:

Holland pendiri və ya normal pendir

Kəsmik

İstəyə uyğun göyərtilər

Duz, istiot

Hazırlanması:

Una duz, maya, su əlavə edilib xəmir yoğrulur və mayalanmağa qoyulur.

Pendir xırdalanır (holland pendiridirsə, sürtgəcin iri gözündən keçirilir), kəsmik əlavə edilir.

Pendir duzlu olarsa, duz vurmayın. Xəmir mayalandıqdan sonra kiçik hissələrə ayrılır və əl ilə yayılır. Göyərtilər xırda doğranılır, bir yerdə qarışdırılır. (Fərq etməz pendir və ya kəsmik, hər ikisi də ola bilər və ya ikisindən biri). Ortasına içlik qoyulub bükülür. Əl ilə yayılır, Tavaya yağ əlavə edib hər iki üzü qızardılır. Kəsmikli pendirli xaçapurimiz hazırdır. Nuş olsun!

  • Zamanın axarında
  • Hüzur iqlimi
  • Təhlil
  • Mənəviyyat
  • "Bizimaile.az"

Qadın və iş

Qadın, nəslin meydana gəlməsində və təhsilində ilk müəllimdir. Ümmətin gələcəyi və gedişatı qadına bağlıdır. Qadın ümmətin yarısıdır

Günün ayəsİ

  • "Zərrə ağırlığında yaxşı əməllər edən görəcək. Zərrə ağırlığında pis əməllər edən görəcək."
    Zəlzələ surəsi, 7-8-ci ayələr

Günün hədİSİ

  • Elmlə din əkizdirlər. Əgər bunlar bir-birindən ayrı düşsə cəmiyyət yanıb məhv olar.
    Məhəmməd Peyğəmbər(s)